Zeilschool Wavie is een zeilschool gelegen aan de Rottemeren vlakbij Rotterdam. We bestaan uit een team met enthousiaste zeilers die geïnspireerd zijn door de watersport en allerlei andere buitensport activiteiten. Zeilschool Wavie staat voor professionaliteit; We zijn CWO gecertificeerd en geven les op een veilige manier. Daarnaast staan we voor FUN, wij vinden het ontzettend belangrijk dat iedereen die les bij ons krijgt vooral veel fun heeft, daarom zullen wij er altijd voor zorgen dat de les programma’s afwisselend/creatief zijn, dat iedereen in de groep geaccepteerd wordt en de begeleiding krijgt die hij of zij nodig heeft. Ten slotte willen wij altijd aan iedereen een uitdaging bieden. We geven dus les op jouw eigen niveau en als je heel enthousiast bent kun je telkens een niveau verder gaan. Je kunt zelfs instructeur worden en jouw zeilverslaving overbrengen aan anderen. Wij bestaan niet zonder onze gezellige en professionele instructeurs en die willen we dan ook graag bedanken voor hun onvermoeide inzet!


Week programma

Hieronder lees je ons weekprogramma en heb je een goed idee wat de kinderen in grote lijnen heel de week uitspoken op de zeilschool. De kinderen zijn iedere dag van 9.00 - 17.00 bij ons.


Maandag

Eindelijk is het zover, de tofste zeilweek ooit gaat beginnen. Deze dag starten we de ochtend met elkaar leren kennen, de zeilschool en de Rottemeren. Daarna gaan we de boten optuigen en starten we met de zeilles. Aan het einde van de middag gaan we alle boten weer aftuigen en sluiten we dag gezamenlijk om 17 uur af.


Dinsdag

Je bent al eerder wakker omdat je niet kan wachten weer naar de zeilschool te gaan. In de ochtend kom eerst nog de weerman langs om het weerbericht te vertellen. Daarna gaan we vlot het water op om onze zeilkunsten te verbeteren. Na een heerlijke dag zeilen zijn we om 17 uur weer moe en voldaan klaar met de dag.


Woensdag

Yes vandaag gaan we op zeiltocht met de bestemming nog als verrassing. We zeilen de Rottemeren af en duiken onder de Pekhuisbrug door. Wel even spannend wat met de mast omhoog lukt dit niet. Het water wordt steeds smaller en uitdagender. Nog een klein stukje zeilen en we leggen de bootjes aan bij de ‘Skiberg’. Hier gaan wij als verrassing met ze allen Tuben van deze berg af. Ja en als waterratten kiezen we natuurlijk voor de versie waar we in het water eindigen. We eten nog een frietje en zeilen weer terug naar de Zeilschool.


Donderdag

Nog maar twee dagen en deze dag staat centraal om zo goed mogelijk aan onze zeildiploma te werken. Heel de dag vliegen we over het water en de tijd gaat hard. Maar gelukkig is deze dag nog iets langer, want ja we hebben vanavond de Bonte Avond. We eten met ze allen op de zeilschool en maken er een leuk feestje van. Om 21 uur is de dag weer afgelopen.


Vrijdag

Snik snik, de laatste dag. We kiezen ervoor om deze dag alles uit de kast te halen. Van leren wedstrijdzeilen tot aan het einde van de middag een demo geven aan alle ouders en familie om te laten zien wat we wel niet allemaal hebben geleerd. Daarna volgt de diploma/vorderingenstaat uitreiking en genieten we van een lekkere BBQ en praten we nog over alle gave zeilavonturen.


Dingen die je onder andere leert tijdens de zeilweek

- Sturen met het roer - De zeilen bedienen - De boot aanleggen - Opkruisen - Overstag gaan - Gijpen - Knopen - Zeilstanden - Samenwerken -Omslaan


Laser Pico (tweepersoons)

De Laser Pico is een snelle, sportieve en stabiele ...

Optimist

De Optimist is een fijne eenpersoons jeugdboot om in ...

Valk

De Valk is een snelle kielboot met fok en ...

Jeugdzeilen eenpersoons

De Optimist is een fijne eenpersoons jeugdboot om in ...

Kielboot

Zeilen in een kielboot is plezier, avontuur, teamwork en ...

Jeugdzeilen tweepersoons

De Laser Pico is een snelle, sportieve en stabiele ...
Week 29 30 31 32 33 34
Laser Pico (tweepersoons) € 295 € 295 € 295 € 295 € 295 -
Optimist - € 295 € 295 - € 295 -
Valk - € 295 € 295 - - € 295
Search your camp