Wat maakt een zeilkamp bij Zeilschool Het Molenhuis speciaal?

  • Iedere drie jaar een nieuwe vloot; zo vaar jij altijd met het beste, meest veilige en nieuwste materiaal.

  • De spontaanste instructeurs/stafleden; onze stafleden staan klaar om jou de leukste week van het jaar te bezorgen.

  • Unieke accommodatie; je slaapt in een rijksmonument, volledig van hout en met een authentieke sfeer.

  • Elke dag verse en gezonde maaltijden verzorgd door onze chef-kok.

  • CWO, HISWA & Watersportverbond aangesloten zeilschool.

Het Molenhuis

Het Molenhuis is een Zeilschool in Friesland en is gelegen in het pittoreske watersportdorpje Woudsend. Het Molenhuis ligt pal aan de route van de Elfstedentocht en daarmee is het één van de bekendste dorpjes in Friesland. Onze accommodatie is onderdeel van een bijna 300 jaar oude monumentale houtzaagmolen en is daarmee het boegbeeld van Woudsend. Houtzaagmolen De Jager is nog steeds in bedrijf, gaat speciaal voor ons op zaterdag open en kun je er een rondleiding krijgen. De molen staat midden op ons terrein en zorgt voor een uniek uitzicht en een speciaal gevoel tijdens jouw zeilkamp! Een zeilschool in Friesland: pal aan het water, op een prachtige locatie en met de beste en leukste zeilkampen van Friesland. Wat wil je nog meer?!

De leukste week van het jaar, elk zeilkamp weer!

Onze passie is om jou te leren zeilen en wij zijn ervan overtuigd dat wij jou de leukste week van het jaar kunnen bezorgen! Het Molenhuis is een echte zeilschool in Friesland, die zeilkampen organiseert voor jongeren van 6 tot en met 18 jaar. Het Molenhuis staat op de mooiste plek van Friesland, naast een authentieke houtzaagmolen uit 1719. Omgeven door verschillende meren, is er geen betere plek om te leren zeilen! Samen met een hecht team van CWO gecertificeerde instructeurs en cursisten van alle leeftijden, zorgen wij ervoor dat iedere week onvergetelijk is!


Onze visie op onze vloot

Als zeilschool in Friesland is het onze visie om altijd met het meest nieuwe en veilige materiaal te varen. De boten uit onze vloot zijn nooit ouder dan drie jaar en worden wekelijks onderhouden. Ook is er voor elk wat wils. Zeilschool Het Molenhuis heeft een breed scala aan boten waar je uit kunt kiezen en mee op zeilkamp kunt. Op die manier zorgen wij ervoor dat jij nooit de uitdaging verliest en altijd door kunt groeien als zeiler. Tevens is onze vloot zo samengesteld dat iedereen kan doorgroeien van jong tot oud in de discipline die hij of zij prefereert.


Zeilkampen voor alle leeftijden!

Op Zeilschool Het Molenhuis is iedereen welkom. Van basisschool en middelbare school scholier tot eindexamenkandidaten! Door de unieke accommodatie en de verschillende grote ruimtes kunnen we alle leeftijdsgroepen een eigen programma aanbieden. Hoe ouder je wordt, hoe meer vrijheid en invloed je krijgt op het programma. Op die manier houden we met iedereen rekening! We hebben een drietal schakelleeftijden; 12, 14 en 16 jaar. Daardoor kun je als cursist, samen met je ouders, kiezen voor een oudere of een jongere leeftijdsgroep. Op die manier bepaal jij zelf welk zeilkamp het beste bij je past!


De vijf leeftijdsgroepen

Door onze zeilkampen op te delen in vijf verschillende leeftijdsgroepen zorgen wij ervoor dat jij altijd met jouw leeftijdsgenootjes op zeilkamp gaat. Je slaapt op een kamer met alleen maar jongens of meisjes die net zo oud zijn als jij. Ook het zeilen en het eten doen we gescheiden. Zo hoef je als zestienjarige geen rekening te houden met een zevenjarige en vice versa. Het programma van de week hebben wij speciaal ingericht voor jouw leeftijdsgroep en iedere groep heeft zijn eigen special! Uiteraard betekent dit niet dat je helemaal niets te maken hebt met de andere leeftijdsgroepen. Zo komt het voor dat je eens een gezamenlijke theorieles hebt of een avondprogramma met de hele zeilschool. Kortom, bij Zeilschool Het Molenhuis ga je altijd voor het zeilkamp dat het beste bij jou past!


Bonkelaar 6-9 jaar

Wil jij kennismaken met het zeilen en tegelijkertijd de leukste week van het jaar beleven met allemaal leeftijdsgenootjes? Dan zit je goed bij de Bonkelaar voor kinderen van zes tot negen jaar op Zeilschool Het Molenhuis. Dit is onze jongste leeftijdsgroep waar we je spelenderwijs leren zeilen. Elke dag kiezen wij ons vaarwater zorgvuldig uit. Afhankelijk van de windkracht en richting zoeken we altijd het meest rustige en veilige vaarwater op. Zo blijft het zeilen altijd leuk en leerzaam. Wij houden goed in de gaten of alles lekker loopt, word je een beetje moe en valt de concentratie tijdens het zeilen in de middag een beetje weg? Dan stoppen we met zeilen en verzorgen we een te gek middagprogramma!


Wuifelaar 10-12 jaar

Ben jij de leeftijd van de Bonkelaar ontstegen en wil jij als kleine piraat over het water gaan? Goed leren zeilen en de leukste week van het jaar hebben met allemaal leeftijdsgenootjes? Kom dan naar de Wuifelaar voor kinderen van tien tot twaalf jaar op Zeilschool Het Molenhuis. Deze week staat in het teken van spelenderwijs leren zeilen en zo baas in eigen boot te worden. Elke dag kiezen wij ons vaarwater zorgvuldig uit. Afhankelijk van de windkracht en richting zoeken we altijd het meest rustige en veilige vaarwater op. Zo blijft het zeilen altijd leuk en leerzaam.


Windkoppel 12-14 jaar

De Windkoppel is perfect voor de beginnende en fanatieke zeiler en heeft een breed scala aan boten binnen Zeilschool Het Molenhuis. Er is voor elk wat wils. Ga je voor het eerst zeilen? Kom je voor een nieuw diploma? Of wil je eens een andere bootsoort uitproberen? Dan is de Windkoppel iets voor jou! Dit zeilkamp staat in het teken van goed leren zeilen, wedstrijden varen en vette spellen.


Jager 14-16 jaar

Als de op één na oudste groep zeilers op Zeilschool Het Molenhuis, de Jagers, vorm je deze week een hechte groep. Hier maak je vrienden voor het leven! Tijdens dit zeilkamp maak je veel uren op het water, om hard te zeilen en het volgende CWO-diploma te halen. Ook als beginnende zeiler ben je hier op je plek en kun je deze week de eerste beginselen van het zeilen onder de knie krijgen. Naast de zeillessen worden jullie in de avonduren ondersteund met goed voorbereide theorielessen gegeven door je instructeur. Zo leer je het zeilen nog beter te begrijpen.


Wieken 16-18 jaar

Dit is onze oudste groep op Zeilschool Het Molenhuis. De Wieken is speciaal ingericht op veel vrijheid en eigen inbreng vanuit de cursisten buiten het zeilen om. We zullen, als jullie daar zin in hebben, de gaafste feestjes organiseren op locatie. Geen zin in een georganiseerd avondprogramma? Geen enkel probleem, de fatboys liggen voor je klaar om te chillen met je vrienden/ vriendinnen! Uiteraard is er Wifi aanwezig om de bewoonde wereld te kunnen laten weten wat voor topvakantie je hebt!

Catamaran

Ben je gek op snelheid en actie en vindt ...

Jeugdcatamaran

Wil je iets anders dan een zwaardboot of kielboot, ...

Laerling

Deze kleine kielboot is een tweemans jeugdboot en is ...

Laser Bahia

De Laser Bahia is een sportieve, maar gemakkelijk te ...

Laser Pico (eenpersoons)

De Laser Pico is een snelle, sportieve en stabiele ...

Laser Pico (tweepersoons)

De Laser Pico is een snelle, sportieve en stabiele ...

Laser Vago

De Laser Vago is een sportieve en veelzijdige tweemans ...

Optimist

De Optimist is een fijne eenpersoons jeugdboot om in ...

RS Feva

De RS-Feva is een 2 mans boot, geschikt als ...

Tirion

De Tirion is een officiële eenheidsklasse die in diverse ...

Valk

De Valk is een snelle kielboot met fok en ...

Jeugdcatamaran

De kleinste en stoerste catamaran ter wereld is de ...

Jeugdkielboot

Dit is de kleinste kielboot ter wereld en daarmee ...

Jeugdzeilen eenpersoons

De Optimist is de meest gangbare en bekende lesboot ...

Jeugdzeilen tweepersoons

De Laser Pico is een zeer toegankelijke jeugd-zwaardboot, die ...

Catamaran

Veruit de snelste boot in de vloot van Zeilschool ...

Kielboot

De Valk is misschien wel de meest bekende kielboot ...

Zwaardboot tweepersoons

Ben je uitgeleerd in de Laser Pico of RS- ...
Search your camp