Jeugdzeilen eenpersoons

Zou je kapitein willen zijn van je eigen boot? Stoer in een Optimist zeilen die je zelf kunt besturen? Ontdek op onze gemoedelijke zeilschool hoe dat is. Vind je het in je uppie een beetje spannend, kom dan gezellig samen met iemand uit je vriendengroep, een broer of zusje. Kom je alleen, dan is onze ervaring dat je al snel nieuwe vriendjes maakt!

 
Een te gekke instructeur begeleidt een groepje van maximaal 6 Optimistenkanjers; vaak varen er tegelijkertijd wel 7 Optimistengroepen, dus met 7 instructeurs. Zo kunnen we iedereen prima op leeftijd en ervaring indelen. Een Optimist kan uitstekend zeilen en is door zijn vorm zeer stabiel. Het is de ideale 1-mans jeugdboot om mee te beginnen en om nog jaren in door te varen. De eerste les begin je met z’n tweeën in de boot. Zodra je wat vertrouwd raakt ga je, als jij er aan toe bent, alleen varen. De volgende stap is dat je op de bootrand gaat zitten terwijl je voeten zich in de hangbanden bevinden; ook leer je met de joystick (helmstokverlenger) te sturen. Bij sterkere wind en golven varen we meestal naar de beschutte binnenwateren van de Westeinderplassen, eventueel passen we het zeiloppervlak aan. Je draagt de hele tijd op het water, een veilig reddingsvest, dus geen zwem- of drijfvest.


De RS Tera is een mooie keuze als je de Optimist bent ontgroeid. Het verschil is dat de RS Tera wat gemakkelijker te varen is, onder meer door de bredere zitrand, waardoor het varen met de joystick soepeler gaat. Ook het ‘rollen’ met de boot tijdens de overstag en gijp is goed te oefenen. De RS Tera is een mooie tussenstap op weg naar één van de Lasers.


De Laser-Pico is een snelle, sportieve en stabiele 1-mans zwaardboot, een ideale voorbereiding om later soepel in de ‘echte’ Laser te varen. 

Search your camp